9 случая на грип А са установени у нас, сочи справка

...
9 случая на грип А са установени у нас, сочи справка
Коментари Харесай

Дете от Ямбол се зарази едновременно с грип А и COVID-19

9 случая на грип А са открити у нас, сочи информация в уеб страницата на Националния център по заразни и паразитни заболявания /НЦЗПБ/. Пациентите са на възраст между 11 и 18 години от Ямбол.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30320
Всички те се лекуват амбулаторно. 

В едната проба бе установена ко-инфекция сред грипен вирус A(H3N2) и SARS CoV-2. Случаите са потвърдени на 28 януари в Националната референтна лаборатория  " Грип и ОРЗ " при НЦЗПБ чрез Real Time RT-PCR.

Флуорона е най-актуалният вирусен вид, който разболява от ден на ден хора по света. За него към момента не се знае доста - представлява комбинация сред варианти на ковид и на сезонен грип.

Чехия съобщи, че флурона е бил засечен в страната още напролет на 2020 година. 

Според медици флурона може да се лекува и у дома, в случай че признаците са леки. Може обаче да зародят и по-тежки форми, включващи бронхопневмония, миокардит и инфектиране на сърдечния мускул.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30320  Проф. Кантарджиев: Клетъчният имунитет на имунизираните и преболедувалите е мощен против Омикрон Проф. Кантарджиев: Клетъчният имунитет на имунизираните и преболедувалите е мощен против Омикрон  Индия записва 209 018 нови случая на Коронавирус Индия записва 209 018 нови случая на Коронавирус  Младежи оказват помощ на Коронавирус поделение в Русе Младежи оказват помощ на Коронавирус поделение в Русе
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР